Fyra träfasader målade i Nordsjö fasadfärg i rött, grått, gult och grönt

Nordsjö Idé & Design logga

Gamla Jernboden – en del av Nordsjö Idé & Design

Företaget Nordsjö grundades 1903 och har i mer än 100 år försett yrkesmålare och hemmafixare med kvalitativ inomhusfärg och utomhusfärg. År 1994 blir Nordsjö en del av AkzoNobel som är en av världens största färgtillverkare. Tillverkaren har en lång historia bakom sig med ett stort utbud av färger i alla kulörer.

Återförsäljare av Nordsjö

Gamla Jernboden är stolt återförsäljare av Nordsjö och vi hjälper dig gärna att hitta rätt produkt till rätt tillfälle. Det finns färg som fungerar lika bra till moderna villor i stan som gamla trähus på landet på både in- och utsidan. Vi har produkter som kan användas både till offentliga ytor som skolor eller till att ge möbler ett nytt liv.

Ett brett utbud

Nordsjö har ett brett utbud av färg som är anpassat till olika material som exempelvis trä och betong i alla kulörer. De vänder sig till både privatpersoner och yrkesverksamma – upptäck kvalitetsfärg när den är som bäst.

Mer om Nordsjö

Efter mer än 100 verksamma år lär sig ett företag mycket om färg och kulör. Nordsjö har hunnit bli både ISO 9001 och ISO 14001 certifierade och var den första färgtillverkaren i Europa som fick använda EU:s miljömärkning EU-blomman. De var också den första svenska företaget inom färg som fick använda Astma- och Allergiförbundets symbol på hela sitt sortiment i bindoplast.

Utvecklat egna produkter

Nordens första miljömärkta spackel lanserades av Nordsjö liksom den första vattenburna fönsterfärgen i Sverige. De har också hunnit med att lansera en app med namnet Visualizer som gör det möjligt att upptäcka hur en tänkt kulör skulle se ut på väggen, utan att behöva måla något alls. Nordsjö Idé & design är ett innovativt företag som ständigt kommer med nya produkter och lösningar och aktivt jobbar för att tillverka bättre produkter ur miljösynpunkt.         

 

Bild från färgbutiken, Gamla Jernboden  Utbudet av tapeter i färgbutiken hos Gamla Jernboden

 

Kontakta oss

Kontakta våra färgsäljare för råd och inspiration

Håkan N   0457 - 38 18 16
hakan.n@gamlajernboden.se

Perra   0457 - 38 18 14
perolof.m@gamlajernboden.se